Massage i Osby och Älmhult

Karins Hälsoforum

Jag erbjuder massage i Osby och Älmhult med omnejd.

DCM är en mjuk men djupgående och stressreducerande behandling. Behandlingen är en kombination av manuell lymfmassage och klassisk bindvävsmassage. Massagen löser upp blockeringar som uppstår i spänd muskulatur. Det är bra vid olika stresstillstånd, huvudvärk, spänd muskulatur, fibromyalgi, olika smärttillstånd, reumatiska tillstånd, bröstoperation och svullnader (ödem).

Manuell lymfmassage lymfsystemet är kroppens cirkulationssystem, det får alldeles för lite uppmärksamhet i relation till den viktiga roll det spelar för vår livskvalitet och hälsa. Lymfsystemet kallas därför ofta för det ”bortglömda” systemet. Ett fungerande lymfsystem ser bland annat till att kroppen kan försvara sig mot olika infektioner genom att avlägsna gifter och slaggprodukter. Några vanliga symptom som kan tyda på stagnation i lymfsystemet är att man känner sig trög och tung i kroppen, svullen i olika kroppsdelar, trött, att man har oförklarlig värk i kroppen, att man har infektioner/förkylningar en stor del av tiden.

Bindvävsmassage är en metod som avser att lösa upp förtätad bindväv. Klassisk bindvävsmassage har en stark effekt på blodcirkulationen och lösgör spänningar i kroppen och ger en befriande känsla. Sänker även nervspänningen i kroppen och harmoniserar våra inre organ. Behandlingen har en långvarig effekt och ger snabba resultat. Resultatet av en behandling blir smärtlindring, ökad rörlighet och förbättrad cirkulation. Bäst effekt av behandlingen blir då man går på regelbundna massagebehandlingar. I början lite tätare men med tiden lite längre mellan behandlingarna. Klassisk bindvävsmassage är bra vid cirkulationsrubbningar, muskelspänningar, huvudvärk, migrän, allergi, magproblem, matsmältningsproblem, reumatiska tillstånd m.fl.

Ryggmassage – bindvävsmassage för dig med trött och spänd rygg. Låser upp spänningar i rygg och nacke.

Mina massagebehandlingar inleds med samtal och första gången går vi igenom en hälsodeklaration. Efter massage är det viktigt att du tar det lugnt. Kroppen är påverkad av behandlingen och reagerar på olika vis. Kanske får du gå på toaletten oftare, blir frusen, trött, varm, sover bättre, och så småningom kommer du mer i kontakt med dig själv och din kropp. Du får en större kroppskännedom och kroppsmedvetenhet.

Övrigt
• Jag utbildar mig kontinuerligt för att kunna ge bästa resultat i mina behandlingar.
• Tystnadsplikt är en självklarhet.
• Avbokningar ej gjorda inom 24 timmar debiteras fullt pris.
• Du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos mig.

Kontakta mig

Låter det här som någonting som skulle passa dig, tveka då inte att kontakta mig redan idag. Jag nås på telefon/SMS (070-568 99 43), Facebook och mejl (karin.ovesson@gmail.com)

Med vänliga hälsningar, Karins Hälsoforum!